Vepřová krkovička s jablky

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
3 stroužky česneku
5 jablek
máslo
olej
tymián
bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Česnek oloupeme a podélně nakrájíme na tenké klínky, kterými na různých místech protkneme maso. Asi 3 bobkové listy rozlámeme na jemné kousíčky a smícháme s vrchovatou lžící tymiánu. Maso osolíme, lehce potřeme olivovým olejem a obalíme po všech stranách ve směsi bobkového listu a tymiánu.
Krkovici vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody nebo vývaru a pečeme ve středně horké troubě.
Z jablek odstraníme jádřince, pokrájíme je na plátky a do zlatova je opečeme na pánvi s trochou másla a olivového oleje. Takto upravenými jablky obložíme téměř hotovou pečeni a ještě pár minut zapékáme. Šťáva z jablek se spojí s výpekem.
Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky, na talíři obložíme jablky. Vhodnou přílohou je třeba rýže.
Poznámka:
Vhodnější jsou pevná, alespoň trochu nakyslá jablka. Místo vepřové krkovičky lze použít i vepřové plecko.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,417x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová krkovička s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist