Vepřová krkovička s jablky
Suroviny
1 kg vepřové krkovice
3 stroužky česneku
5 jablek
máslo
olej
tymián
bobkový list
sůl

Postup
Česnek oloupeme a podélně nakrájíme na tenké klínky, kterými na různých místech protkneme maso. Asi 3 bobkové listy rozlámeme na jemné kousíčky a smícháme s vrchovatou lžící tymiánu. Maso osolíme, lehce potřeme olivovým olejem a obalíme po všech stranách ve směsi bobkového listu a tymiánu.
Krkovici vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody nebo vývaru a pečeme ve středně horké troubě.
Z jablek odstraníme jádřince, pokrájíme je na plátky a do zlatova je opečeme na pánvi s trochou másla a olivového oleje. Takto upravenými jablky obložíme téměř hotovou pečeni a ještě pár minut zapékáme. Šťáva z jablek se spojí s výpekem.
Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky, na talíři obložíme jablky. Vhodnou přílohou je třeba rýže.
Poznámka:
Vhodnější jsou pevná, alespoň trochu nakyslá jablka. Místo vepřové krkovičky lze použít i vepřové plecko.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,705x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová krkovička s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!