Vepřové plátky po mexicku
Suroviny
4 plátky z vepřové kýty
grilovací koření
1 konzerva červených fazolí
1 feferonka
1-2 cibule (červené)
2 naťové cibulky
2 stroužky česneku
1 lžička chilli omáčky
4 lžíce ostrého kečupu
sůl
olej
Postup
Plátky masa lehce naklepeme a osolíme. Do misky dáme 2 lžíce oleje a lžičku grilovacího koření, rozmícháme a vložíme do toho plátky masa. Trochu promícháme, aby se kořeněný olej dostal na maso a necháme v chladnu odležet alespoň půl hodiny, ale i více.
Mezitím si očistíme cibuli, česnek, feferonky i naťovou cibulku. Fazole z konzervy zcedíme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a v něm orestujeme plátky česneku a jemně nakrájenou feferonku. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, promícháme a jakmile trochu zavadne, přidáme fazole, kečup, chilli omáčku, osolíme a promícháme. Pár minut společně prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla.
Vepřové plátky po obou stranách rychle opečeme na oleji a na talíři je částečně přelijeme fazolovou směsí.
Přílohu zvolte podle chuti - těstoviny, rýži, chléb
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,934x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky po mexicku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

