Dušený králík

Suroviny

1 králík
500 g cibule
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
1/2 kg rajčat (i z konzervy)
1 lžíce ostrého kečupu
1/2 lžičky skořice
6 hřebíčků
4 bobkové listy
1/2 lžičky kmínu
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozdělíme na porce a ty osmahneme v kastrolu na rozpáleném oleji ze všech stran. Přilijeme víno a necháme asi 10 minut dusit. Potom přidáme hrubě nakrájenou cibuli, po dalších pěti minutách rajčata, kečup, prolisovaný česnek, bobkové listy, skořici, hřebíček, sůl, pepř a kmín. Vše zalijeme asi 400 ml vody a lehce promícháme. Dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Podáváme s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud použijeme čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Mimo sezónu, kdy jsou rajčata levná, se vyplatí použít již nasekaná rajčata z konzervy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,833x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušený králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist