Kuře na víně, česneku a rozmarýně

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
250 ml drůběžího vývaru (i z kostky)
6 stroužků česneku
1 lžíce lístků rozmarýny
2 chilli papričky
250 ml bílého vína
citrón
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Připravíme si drůbeží vývar, oloupeme a prolisujeme česnek, sdrhneme lístky rozmarýny, očistíme a jemně nakrájíme chilli papričky.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí stehna na něm orestujeme do zlatova. Vmícháme česnek, chilli papričky, rozmarýnu a přilijeme víno. Pánev zakryjeme poklicí a asi 30 minut dusíme.
Měkké maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do šťávy z pod masa přidáme šťávu z citrónu a vývar, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut. Touto šťávou kuřecí stehna na talíři přelijeme.
Podáváme s opečenými brambory nebo rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,522x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře na víně, česneku a rozmarýně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist