Teplý bramborový salát se slaninou a sýrem

Suroviny

500 g brambor
2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny
8 žampionů
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g sýra Niva
100 g polníčku

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a asi 10 minut povaříme v osolené vodě (ne úplně do měkka). Mezitím si oloupeme cibuli a každou rozkrojíme na 6 kousků. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení. Brambory zcedíme a rozložíme na plech střídavě s kousky cibule. Obojí pokapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě asi 20 minut, dokud brambory a cibule nezačnou zlátnout. Po vyjmutí necháme trochu zchladnout.
Slaninu nakrájíme na širší proužky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi nasucho vyškvaříme proužky slaniny, přidáme žampiony a opékáme je asi pět minut. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Na dresink smícháme zbylou lžíci oleje, hořčici, vinný ocet a trochu vody. Brambory s cibulí smícháme ve velké míse s houbami a slaninou, přidáme lístky polníčku a zalijeme dresinkem. Na talířích posypeme jednotlivé porce nastrouhaným sýrem Niva.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,564x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Teplý bramborový salát se slaninou a sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist