Pstruh s mandlemi, nadívaný

Suroviny

4 pstruzi
200 g pražených plátků mandlí
100 g másla
2 plátky toastového chleba
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce nasekané zelené petrželky¨
šťáva z půlky citrónu
1 lžička vinného octa
4 snítky tymiánu
olivový olej
máslo
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme do zlatova na másle, přesypeme do mísy a necháme zchladnout. Pak přidáme změklé máslo, dvě třetiny pražených mandlí, nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme polovinu sdrhnutých lístků čerstvého tymiánu a vinný ocet a vše promícháme.
Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a osolíme (hlavně uvnitř břišní dutiny). Naplníme je připravenou mandlovou nádivkou a spíchneme párátkem nebo jehlou na závitky. Na povrchu je také osolíme a obalíme v hladké mouce. Potom je pomalu opékáme v pánvi na oleji.
Ke konci pečení přidáme do pánve kousek másla, zbylé lístky tymiánu a citrónovou šťávu. Pstruhy poléváme vytvořenou šťávou a pomalu dopečeme do zlatova. Na talíři pstruhy posypeme zbytkem pražených madlí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,725x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh s mandlemi, nadívaný


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist