Pikantní rýže

Suroviny

250 g rýže (jasmínové, tří barev)
500 g kuřecího masa
1 konzerva sekaných rajčat s nálevem
2 větší cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
2 malé chilli papričky
3 stroužky česneku
olej
čerstvá citrónová bazalka (nebo oregano)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme rýži, můžeme ji mít dokonce uvařenou předem a vychladlou, protože se v pokrmu znovu prohřeje. Doporučuji použít jasmínovou rýži, mám vyzkoušenou i rýži tří barev.

Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky. Z chilli papriček odstraníme jadérka a pokrájíme je na proužky. Kuřecí maso pokrájíme na středně velké kousky.
Na větší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky a vše orestujeme. Pak přidáme kuřecí maso a opečeme ho do zlatova. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rajčatovou konzervu i s nálevem, promícháme a chvilku společně podusíme. Rýži přidáváme až do hotového pokrmu a necháme společně prohřát.
Na talíři posypeme buď lístky citrónové bazalky (je proti běžné bazalce velmi jemná) nebo oregana.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,907x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní rýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist