Králík na rozmarýnu

Suroviny

1 králík
200 ml červeného vína
80 ml octa
4 cibule
4 mrkve
8 stroužků česneku
2 řapíky celeru (celerová nať)
větvička rozmarýny
2 bobkové listy
4 lžíce rajčatového protlaku
sůl
4 lžíce olivového olej

recept nemá fotografii

Postup

Králíka odblaníme, opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Cibuli rozkrájíme na čtvrtky, mrkev na špalíčky a česnek na plátky. Řapíky celeru také pokrájíme na kousky. Vše co jsme si připravili, dáme do větší nádoby, ve které budeme marinovat. Smícháme ocet s vínem a touto marinádou vše zalijeme. Přidáme bobkový list a větvičku rozmarýny (vcelku), nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat přes noc.
Maso se zeleninou i marinádou přelijeme do pekáče,na jehož dno jsme dali trochu olivového oleje. Osolíme, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Asi po půl hodině pekáč odkryjeme, do šťávy zamícháme rajčatový protlak a necháme dopéct do měkka.
Podáváme třeba s těstovinami nebo s bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,891x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na rozmarýnu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist