Králík na rozmarýnu

Suroviny

1 králík
200 ml červeného vína
80 ml octa
4 cibule
4 mrkve
8 stroužků česneku
2 řapíky celeru (celerová nať)
větvička rozmarýny
2 bobkové listy
4 lžíce rajčatového protlaku
sůl
4 lžíce olivového olej

recept nemá fotografii

Postup

Králíka odblaníme, opláchneme, osušíme a rozdělíme na porce. Cibuli, česnek a mrkev oloupeme. Cibuli rozkrájíme na čtvrtky, mrkev na špalíčky a česnek na plátky. Řapíky celeru také pokrájíme na kousky. Vše co jsme si připravili, dáme do větší nádoby, ve které budeme marinovat. Smícháme ocet s vínem a touto marinádou vše zalijeme. Přidáme bobkový list a větvičku rozmarýny (vcelku), nádobu přikryjeme a necháme v chladnu marinovat přes noc.
Maso se zeleninou i marinádou přelijeme do pekáče,na jehož dno jsme dali trochu olivového oleje. Osolíme, pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Asi po půl hodině pekáč odkryjeme, do šťávy zamícháme rajčatový protlak a necháme dopéct do měkka.
Podáváme třeba s těstovinami nebo s bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,045x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na rozmarýnu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist