Telecí řízek zapečený
Suroviny
4 telecí řízky
300 ml zakysané smetany
2 plátky toustového chleba
100 ml masového vývaru
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
1 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce rajského protlaku
sůl

Postup
Toustové chleby nakrájíme na malé kostičky a jemně je opečeme na polovině oleje do zlatova. Telecí řízky zlehka naklepeme a rychle je opečeme z obou stran na zbylém oleji. Přeložíme je do pekáčku, osolíme a potřeme pestem.
V misce smícháme smetanu s parmazánem, vejcem a opečenými toustovými kostičkami. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a takto upravené telecí řízky pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C do zlatova.
Hotové řízky vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple (dáme na nahřátý talíř a přikryjeme). Výpek z pekáčku slijeme do rendlíku, přilijeme vývar, přidáme protlak a omáčku krátce povaříme. Podle potřeby přisolíme.
Maso podáváme s opečenými bramborami,kolem masa nalijeme trochu omáčky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,179x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Telecí řízek zapečený
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!