Telecí řízek zapečený

Suroviny

4 telecí řízky
300 ml zakysané smetany
2 plátky toustového chleba
100 ml masového vývaru
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
1 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce rajského protlaku
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Toustové chleby nakrájíme na malé kostičky a jemně je opečeme na polovině oleje do zlatova. Telecí řízky zlehka naklepeme a rychle je opečeme z obou stran na zbylém oleji. Přeložíme je do pekáčku, osolíme a potřeme pestem.
V misce smícháme smetanu s parmazánem, vejcem a opečenými toustovými kostičkami. Směs rozdělíme na řízky v pekáčku a takto upravené telecí řízky pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C do zlatova.
Hotové řízky vyjmeme z pekáčku a uchováme v teple (dáme na nahřátý talíř a přikryjeme). Výpek z pekáčku slijeme do rendlíku, přilijeme vývar, přidáme protlak a omáčku krátce povaříme. Podle potřeby přisolíme.
Maso podáváme s opečenými bramborami,kolem masa nalijeme trochu omáčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 940x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí řízek zapečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist