Kuřecí stehna na víně a žampionech

Suroviny

4 kuřecí stehna
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
1 cibule
6-8 čerstvých žampionů
400 ml bílého vína
celá rajčata z konzervy
zelená petrželka
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Stehna osolíme, opepříme a po všech stranách opečeme na dvou lžících másla a oleje. Vyjmeme je z kastrolu a udržujeme v teple. Do rozpáleného tuku vložíme na plátky nakrájené žampiony a drobně nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme a pak přidáme nasekaná rajčata (bez tekutiny z konzervy) a bílé víno. Kuřecí stehna vložíme zpět a vše společně dusíme do měkka. Pokud je třeba, podlijeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké a zároveň by měla vzniknout hustá, pikantní šťáva. Podáváme s bílým pečivem, vhodnou přílohou je i rýže.
Poznámka:
Důležité je přidat rajčata bez tekutiny!
Volně podle knížky s Čirinou v kuchyni.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,681x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí stehna na víně a žampionech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist