Halibut na zelenině
Suroviny
4 filety z halibuta
1 menší cibule
2 mrkve
1 malá cuketa
koření na zeleninu (vitana)
sůl
mletý pepř
100 g anglické slaniny
100 ml bílého vína
1 citrón

Postup
Použijeme středně velkou zapékací misku nebo pekáček, který lze v troubě přikrýt. Dno poklademe anglickou slaninou, navršíme plátky mrkve, cukety a posypeme na kostičky nakrájenou cibulí. Zeleninu osolíme a posypeme kořením na zeleninu.
Filety z halibuta osolíme a opepříme po obou stranách. Položíme je navrch na zeleninu. Z citronu okrájíme kůru (žlutou i bílou), nakrájíme ho na tenké plátky a položíme ho na maso. Zalijeme bílým vínem.
Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 150 st.C) asi 20 minut, potom odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéct. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,862x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Halibut na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!