Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem

Suroviny

500 g kuřecích prsou
2 lžíce červené karí pasty
1 lžíce oleje
1 šálek kokosového mléka
1 šálek vody
malá konzerva kukuřice
malá konzerva hrášku
malá konzerva fazolí
1 lžíce rybí omáčky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky strouhané citróbnové kůry
1/2 šálku lístků čerstvé bazalky

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Na hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme červenou karí pastu a za stálého míchání smažíme asi minutu. Potom přidáme maso a opečeme do hněda. Zalijeme kokosovým mlékem a vodou a dusíme asi 15 minut. Přidáme kukuřici, fazolky, hrášek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr přidáme rybí omáčku, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a lístky bazalky. Důkladně promícháme a chviličku prohřejeme.
Podáváme s rýží, nejlépe jasmínovou.
Poznámky:
Inspirovánou thajskou kuchyní.
Lze použít i jinou podobnou zeleninu - třeba kukuřici a mražené (posekané) fazolkové lusky).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,436x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist