Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem

Suroviny

500 g kuřecích prsou
2 lžíce červené karí pasty
1 lžíce oleje
1 šálek kokosového mléka
1 šálek vody
malá konzerva kukuřice
malá konzerva hrášku
malá konzerva fazolí
1 lžíce rybí omáčky
2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky strouhané citróbnové kůry
1/2 šálku lístků čerstvé bazalky

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Na hluboké pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme červenou karí pastu a za stálého míchání smažíme asi minutu. Potom přidáme maso a opečeme do hněda. Zalijeme kokosovým mlékem a vodou a dusíme asi 15 minut. Přidáme kukuřici, fazolky, hrášek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr přidáme rybí omáčku, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a lístky bazalky. Důkladně promícháme a chviličku prohřejeme.
Podáváme s rýží, nejlépe jasmínovou.
Poznámky:
Inspirovánou thajskou kuchyní.
Lze použít i jinou podobnou zeleninu - třeba kukuřici a mražené (posekané) fazolkové lusky).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 580x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Červené kuřecí karí s kukuřicí a hráškem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist