Vepřové teriyaki
Suroviny
600 g vepřové kýtÿ
2 balení speciální asijské omáčky teriyaki
2 lžíce oleje
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Maso z kýty nakrájíme na velmi tenké plátky o rozměrech asi 4 x 4 cm. Na rozpáleném oleji maso krátce orestujeme, zalijeme omáčkou terijaki, promícháme a asi 5 minut společně podusíme.
Podáváme s (jasmínovou) rýží. A protože příprava trvá velmi krátce a tento pokrm si to přímo vyžaduje, věnujeme čas přípravě salátu z čerstvé zeleniny.
Poznámka: Omáčka terijaki se skládá z japonské sojové omáčky, vína Mirin, cukru, zázvoru a česneku. Ve speciálních obchodech ji lze koupit i hotovou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 593x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové teriyaki
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!