Králík na hořčici a houbách
Suroviny
1 králík
sůl
mletý pepř
dijonská hořčice
500 g čerstvých (mražených hub)
2 cibule
kmín
4 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
máslo
petrželka

Postup
Na dno pekáče, ve kterém budeme maso připravovat, rozprostřeme nakrájené houby. Králíka rozdělíme na porce, osolíme a opepříme, potřeme dijonskou hořčicí a položíme na houby. Přidáme hrubě nakrájenou cibuli a česnek, posypeme kmínem a nasekanou zelenou petrželkou. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme asi 100 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou. Když králík změkne, dáme pryč pokličku. Na maso poklademe několik tenkých plátků másla a necháme v troubě, až maso zčervená.
Podáváme s vařenými bramborami nebo třeba s malými bramboráčky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,784x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na hořčici a houbách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!