Hovězí játra po sicilsku

Suroviny

600 g hovězích jater
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
3 cibule
3 stroužky česneku
300 ml vývaru
300 ml červeného vína
sůl
mletý pepř
2 lžíce rybízového džemu
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
3 lžíce zelených oliv bez pecek

recept nemá fotografii

Postup

Játra odblaníme, důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty obalíme v hladké mouce a prudce osmahneme na oleji z obou stran. Vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji osmažíme do růžova cibuli pokrájenou na kroužky a plátky česneku. Vše zalijeme vývare a vínem, přivedeme do varu, osolíme a opepříme. Přidáme rybízový džem a citrónovou kůru.
Vložíme zpět opečená játra, snížíme příkon tepla a velmi zvolna je pod pokličkou dusíme asi jeden a půl hodiny. Je-li třeba podlijeme.
Nakonec přidáme olivy. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Poznámka:
Dušení je dlouhé, ale má to tu výhodu, že se při tom dá udělat řada jiných věcí. A třeba v zimě, kdy jsme více doma a nespěcháme do přírody, to tak nevadí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,018x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí játra po sicilsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist