Paštika z kuřecích jater

Suroviny

1 kg kuřecích jater
250 ml smetanz ke šlehání
250 g másla
1 cibule
3 stroužky česneku
tymián
sůl
mletý pepř
olivový olej
(paštikové koření)

recept nemá fotografii

Postup

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a drcený (prolisovaný) česnek, přidáme očištěná a nakrájená kuřecí játra, tymián (lepší je čerstvý) a polovinu smetany ke šlehání. Zvolna dusím, dokud játra nejsou hotová a neodpaří se všechna tekutina. Nakonec ochutíme solí, mletým pepřem a necháme vychladnout.

Poté rozmixujeme se změklým máslem a zbylou šlehačkou na jemnou kaši. Tu nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili buď alobalem nebo potravinářskou fólií. Povrch můžeme posypat mandlovými lupínky. Necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Krájíme na plátky, podáváme s čerstvým pečivem a brusinkovým kompotem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,551x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Paštika z kuřecích jater


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist