Paštika z kuřecích jater
Suroviny
1 kg kuřecích jater
250 ml smetanz ke šlehání
250 g másla
1 cibule
3 stroužky česneku
tymián
sůl
mletý pepř
olivový olej
(paštikové koření)

Postup
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a drcený (prolisovaný) česnek, přidáme očištěná a nakrájená kuřecí játra, tymián (lepší je čerstvý) a polovinu smetany ke šlehání. Zvolna dusím, dokud játra nejsou hotová a neodpaří se všechna tekutina. Nakonec ochutíme solí, mletým pepřem a necháme vychladnout.
Poté rozmixujeme se změklým máslem a zbylou šlehačkou na jemnou kaši. Tu nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili buď alobalem nebo potravinářskou fólií. Povrch můžeme posypat mandlovými lupínky. Necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe do druhého dne.
Krájíme na plátky, podáváme s čerstvým pečivem a brusinkovým kompotem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,599x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Paštika z kuřecích jater
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!