Středomořská polévka

Suroviny

1 plechovka sterilované cizrny
1 plechovaka sterilovaných rajčat
1 cuketa
1 cibule
olej
oregano
chilli koření
4 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1/2 litru vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu očistíme, opláchneme a také nakrájíme na kostičky (mladou cuketu nemusíme loupat). Zcedíme si cizrnu a pokrájíme rajčata z konzervy.
V hrnci na oleji orestujeme cibuli, poté přidáme cuketu a také orestujeme. Posypeme oreganem, chilli kořením, zalijeme hrnkem teplé vody a dusíme asi 5 minut. Přidáme cizrnu, rajčata a vývar, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut. Osolíme.
Na talíři polévku doplníme/ozdobíme lžící jogurtu nebo zakysané smetany.

Poznámka:
Polévka je velmi rychlá, na české poměry trochu nezvyklá, ale možná vám zachutná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,471x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Středomořská polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist