Křísící bůček
Suroviny
1 kg vepřového bůčku
bez kůže
2 cibule
2 celé paličky česneku
1 lžička karí koření
mletá paprika
mletý pepř
sůl

Postup
Bůček uvaříme v osolené vodě s hrubě pokrájenou cibulí do měkka. Vyjmeme a necháme zchladnout. Zatím si oloupeme stroužky česneku z obou paliček (samozřejmě použijeme český česnek!). Polovinou stroužků česneku maso po délce prošpikujeme. Druhou část česneku utřeme se solí, promícháme s kari kořením, paprikou a pepřem. Touto směs vetřeme po všech stranách do masa. Maso zabalíme do alobalu a necháme v chladnu odležet do druhého dne.
Bůček krájíme na tenké plátky, podáváme studený, s chlebem (a pivem).
Poznámka:
Tuto energetickou bombu oceníme třeba v zimě nebo po pořádné námaze.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,486x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Křísící bůček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!