Řez s tyčinkou Margot

Suroviny

Těsto:
3 vejce
400 g polohrubé mouky
175 g cukru krupice
100 ml oleje
200 ml mléka
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

Povrch:
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce kakaa
2 lžíce cukru
1 velká tyčinka Margot

recept nemá fotografii

Postup

Navrch moučníku se dává pařížská šlehačka. Tu je třeba si připravit den předem. Do kastrolku si dáme smetanu ke šlehání (tedy 30 i více procentní) a yahříváme. Přidáme dvě lžíce cukru a 4 lžíce kakaa. Mícháme. Jakmile se začne vařit, odstavíme. Necháme pomalu zchladnout, teprve potom dáme do ledničky a necháme tam přes noc. Před natřením na moučníku vyšleháme.

Příprava těsta:
Celá vejce ušleháme s cukrem (vhodný je jemný krupicový). Přidáme olej, mléko, kakao a promícháme. Prášek do pečiva smícháme s moukou, přilijeme tekutou složku, lehce společně promícháme. Nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Můžeme zvolit větší dortovou formu, nebo menší plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Po zchladnutí potřeme pařížskou šlehačkou a posypeme tyčinkou Margot nastrouhanou na okurkovém struhadle. Krájíme na řezy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,749x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Řez s tyčinkou Margot


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist