Hovězí nudličky Stroganov
Suroviny
600 g hovězího roštěnce nebo svíčkové
2 cibule
6 žampionů
100 g másla
sůl
2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml červeného vína
250 ml sladké smetany

Postup
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Maso nakrájíme na nudličky velikosti malíčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, očištěné žampiony nakrájíme na klínky. Použijeme širší kastrol (nejlépe se silným dnem) nebo hlubokou pánev. Rozpustíme v něm máslo a orestujeme cibuli. Přidáme maso a také orestujeme. Přidáme žampiony a opečeme a nakonec zarestujeme rajčatový protlak. Vše by mělo probíhat rychle, při velkém příkonu tepla. Potom přilijeme víno a smetanu, osolíme, promícháme a zvolna dusíme asi 10 minut.
Podáváme s vařenou rýží, posypanou nudličkami šunky a s kyselou okurkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 5,459x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí nudličky Stroganov
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!