Pečené vepřové

Suroviny

1 g vepřové kýty
3 cibule
1 lžíce sádla
1 sáček koření Vepřová pečeně (Kotányi)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou kýtu na tuto pečeni si vybereme co nejvíce vcelku, abychom mohli po jejím upečení krájet dobře plátky masa. Opláchneme ji, osušíme a po celém povrchu posypeme kořením a potřeme tence sádlem. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné kostičky a vložíme do pekáče. Na ni položíme připravené maso, podlijeme asi 100 ml vody a vložíme do trouby rozehřáté na 170 st. C. Maso pečeme nepřikryté asi 1,5 hodiny. Průběžně jej poléváme výpekem, v polovině pečení maso otočíme.
Po vyjmutí z trouby necháme maso trochu "vydechnout" a ostrým nožem nakrájíme na plátky. Můžeme podávat například s bramborovou kaší - potom śťávu se zbytky cibule rozmixujeme a použijeme na polití kaše. Nebo servírujeme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Poznámka: koření je chuťově vyvážené, na mase vytvoří jemnou kůrčičku. Maso zůstane měkké a šťavnaté.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 344x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečené vepřové


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist