Pečené vepřové
Suroviny
1 g vepřové kýty
3 cibule
1 lžíce sádla
1 sáček koření Vepřová pečeně (Kotányi)

Postup
Vepřovou kýtu na tuto pečeni si vybereme co nejvíce vcelku, abychom mohli po jejím upečení krájet dobře plátky masa. Opláchneme ji, osušíme a po celém povrchu posypeme kořením a potřeme tence sádlem. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné kostičky a vložíme do pekáče. Na ni položíme připravené maso, podlijeme asi 100 ml vody a vložíme do trouby rozehřáté na 170 st. C. Maso pečeme nepřikryté asi 1,5 hodiny. Průběžně jej poléváme výpekem, v polovině pečení maso otočíme.
Po vyjmutí z trouby necháme maso trochu "vydechnout" a ostrým nožem nakrájíme na plátky. Můžeme podávat například s bramborovou kaší - potom śťávu se zbytky cibule rozmixujeme a použijeme na polití kaše. Nebo servírujeme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím.
Poznámka: koření je chuťově vyvážené, na mase vytvoří jemnou kůrčičku. Maso zůstane měkké a šťavnaté.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,462x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečené vepřové
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!