Vepřové, játra, cuketa

Suroviny

700 g vepřové kýty
300 g vepřových jater
2 malé cukety
1 pórek
1 lžíce koření Čína (značka Vitana)
1 bílek
olej
sojová omáčka
1 lžíce máčeného škrobu

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, játra na kousky. Bílek promícháme s máčeným škrobem a lžíčí koření na čínu. Rozdělíme do dvou misek, do jedné dáme nakrájené vepřové maso, do druhé nakrájená játra. Obojí promícháme a necháme odležet v chladnu. Alespoň hodinu.

Nakrájíme si i cuketu (třeba na půlkolečka, ale klidně i na hranolky) a pórek. Na pánvi rozpálíme olej, opečeme vepřové maso a vyjmeme z pánve. Je-li třeba přidáme trochu oleje a orestujeme játra - opět vyjmeme a nakonec krátce orestujeme zeleninu. Cuketa by měla zůstat křupavá. Do pánve vrátíme obojí maso, zastříkneme sojovou omáčkou (asi 1 až 2 lžíce) a lehce promícháme. Tento postup je zvolen proto, aby suroviny měly v pánvi dost prostoru a rychle se opékaly.
Podáváme s rýží.

Poznámka:
Mám to vyzkoušené jen s uvedenou směsí na čínu od Vitany. Pozor, jde asi o 8 porcí!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,972x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové, játra, cuketa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist