Kuře v medu a hořčici

Suroviny

1 kuře
3 lžíce medu
3 lžíce ostré hořčice
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce vody
sůl
olej
strouhanka

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozporcujeme na 6 až 8 dílů (podle velikosti). Jednotlivé porce opláchneme, osušíme a osolíme. V hlubší misce si rozmícháme tekutý med, ostrou (dijonskou) hořčici, citrónovou šťávu a vodu. V této marinádě namočíme kousky kuřete tak, aby bylo maso marinádou všude pokryté a necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Potom každý kousek masa necháme okapat a obalíme ve strouhance. Lehce opečeme na pánvi na oleji, předáme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády a dáme dopéct asi na 40 minut do trouby.

Podáváme s bramborami v různé úpravě. Na fotografii jsou šťouchané brambory máslem a nasekanou hladkou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,620x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře v medu a hořčici


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist