Čočková polévka (ze Slovenska)

Suroviny

250 g čočky
mléko
sůl
1 stroužek česneku
1 lžíce polohrubé mouky
bobkový list
ocet

recept nemá fotografii

Postup

Ve vodě si přes noc namočíme čočku. Dáme ji vařit, přidáme česnek, bobkový list a uvaříme čočku do měkka. Potom přilijeme litr (i více) mléka, osolíme a přivedeme do varu. V trošce vody rozmícháme l lžíci polohrubé mouky, vlijeme do polévky a krátce povaříme. Přidává se do ní také ocet, ale až přímo do talíře s polévkou. Každý si polévku okyselí podle své chuti. K této polévce se jí langoše, nejlepší jsou s česnekem.

Poznámka autorky:
Když jsem tuto polévku jedla poprvé, tak mi moc nechutnala. Nyní se však po ní může utlouct celá rodina.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,690x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čočková polévka (ze Slovenska)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist