Vepřové maso dušené na pivě

Suroviny

1 kg vepřové plece
1/2 l světlého piva
4 polévkové lžíce strouhaného chleba
5 lžic sádla
2 velké cibule
1 lžíce drceného kmínu
mletý pepř
4 stroužky česneku
sůl

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu na zpěněném sádle osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a orestujeme. Posypeme kmínem, mletým pepřem, osolíme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, podlijeme ho pivem a zahustíme nastrouhaným chlebem. Na mírném příkonu tepla vaříme tak dlouho, až maso úplně změkne. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a případně dosolíme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámka:
Při dnešní kvalitě česneku raději omáčku ochutnáme a je-li tam česneku málo, přidáme další stroužky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,674x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso dušené na pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist