Vepřové plátky na pórku a olivách
Suroviny
4 plátky z vepřové kýty
1 větší pórek
1 kelímek zakysané husté smetany
10 zelených oliv
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
citrónová šťáva
olej

Postup
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si pekáček nebo zapékací misku, kterou vytřeme olejem a dno posypeme pokrájeným pórkem. Na pánvi na oleji rychle opečeme vepřové plátky po obou stranách a přesuneme do pekáčku. Výpekem maso polijeme. Maso pokapeme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce), posypeme nakrájenými olivami. V zakysané smetaně rozmícháme asi 1/2 lžičky mleté papriky a na každý plátek masa dáme vrchovatou lžíci smetany. Pekáček přikryjeme a vložíme do trouby zahřáté asi na 200 st. C. Maso je měkké cca po 40 minutách, ke konci můžeme nachvíli odklopit.
Podáváme například se šťouchanými bramborami.
Poznámka:
Místo vepřových plátků můžeme použít i vepřové kotlety.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,538x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky na pórku a olivách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!