Vepřové plátky na pórku a olivách

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
1 větší pórek
1 kelímek zakysané husté smetany
10 zelených oliv
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
citrónová šťáva
olej

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si pekáček nebo zapékací misku, kterou vytřeme olejem a dno posypeme pokrájeným pórkem. Na pánvi na oleji rychle opečeme vepřové plátky po obou stranách a přesuneme do pekáčku. Výpekem maso polijeme. Maso pokapeme citrónovou šťávou (asi 1 lžíce), posypeme nakrájenými olivami. V zakysané smetaně rozmícháme asi 1/2 lžičky mleté papriky a na každý plátek masa dáme vrchovatou lžíci smetany. Pekáček přikryjeme a vložíme do trouby zahřáté asi na 200 st. C. Maso je měkké cca po 40 minutách, ke konci můžeme nachvíli odklopit.
Podáváme například se šťouchanými bramborami.
Poznámka:
Místo vepřových plátků můžeme použít i vepřové kotlety.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,470x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky na pórku a olivách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist