Můj první falešný marcipán
Suroviny
250 g sušeného polotučného mléka
150 g moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce oleje
2 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma
Postup
Všechny suroviny smícháme - nejdříve lžící, potom rukama. Jde o poměrně tuhou hmotu, kterou vypracujeme do hladka. Pokud ji hned nepoužijeme, zabalíme ji pečlivě do potravinářské fólie.
Hmotu rozválíme válečkem na plát asi o síle 3 mm. Dobře se to dělá na silikonové podložce. Pokud se to lepí, můžeme si váleček i podložku lehce podsypat škrobovou moučkou. Dort před potahováním potřeme krémem a co nejvíce uhladíme. Pak potáhneme falešným marcipánem, který od středu uhladíme malým válečkem nebo skleničkou, aby pod ním nezůstaly bubliny.
Uvedené množství falešného marcipánu stačí na potažení jednoho dortu + drobnější ozdoby (viz fotografie).
Poznámka:
Ïnspiraci k receptu jsem získala z různých stránek na internetu, toto je však můj výsledný a odzkoušený postup.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,590x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Můj první falešný marcipán
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!