Můj první falešný marcipán

Suroviny

250 g sušeného polotučného mléka
150 g moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce oleje
2 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny smícháme - nejdříve lžící, potom rukama. Jde o poměrně tuhou hmotu, kterou vypracujeme do hladka. Pokud ji hned nepoužijeme, zabalíme ji pečlivě do potravinářské fólie.
Hmotu rozválíme válečkem na plát asi o síle 3 mm. Dobře se to dělá na silikonové podložce. Pokud se to lepí, můžeme si váleček i podložku lehce podsypat škrobovou moučkou. Dort před potahováním potřeme krémem a co nejvíce uhladíme. Pak potáhneme falešným marcipánem, který od středu uhladíme malým válečkem nebo skleničkou, aby pod ním nezůstaly bubliny.

Uvedené množství falešného marcipánu stačí na potažení jednoho dortu + drobnější ozdoby (viz fotografie).

Poznámka:
Ïnspiraci k receptu jsem získala z různých stránek na internetu, toto je však můj výsledný a odzkoušený postup.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,590x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Můj první falešný marcipán


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist