Můj první falešný marcipán

Suroviny

250 g sušeného polotučného mléka
150 g moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce oleje
2 lžíce vody
1 lžíce mandlového aroma

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny smícháme - nejdříve lžící, potom rukama. Jde o poměrně tuhou hmotu, kterou vypracujeme do hladka. Pokud ji hned nepoužijeme, zabalíme ji pečlivě do potravinářské fólie.
Hmotu rozválíme válečkem na plát asi o síle 3 mm. Dobře se to dělá na silikonové podložce. Pokud se to lepí, můžeme si váleček i podložku lehce podsypat škrobovou moučkou. Dort před potahováním potřeme krémem a co nejvíce uhladíme. Pak potáhneme falešným marcipánem, který od středu uhladíme malým válečkem nebo skleničkou, aby pod ním nezůstaly bubliny.

Uvedené množství falešného marcipánu stačí na potažení jednoho dortu + drobnější ozdoby (viz fotografie).

Poznámka:
Ïnspiraci k receptu jsem získala z různých stránek na internetu, toto je však můj výsledný a odzkoušený postup.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,311x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Můj první falešný marcipán


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist