Srnčí hřbet

Suroviny

200 až 250 g směsi kandovaného ovoce, ořechů, mandlí, čokolády
4 vejce
160 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
nastrouhaná citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Všechno kandované nebo sušené ovoce, mandle, čokoládu, ořechy pokrájíme nadrobno, dáme do mísy, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a promícháme, aby se směs obalila moukou a při pečení nespadla na dno formy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zamícháme do něj cukr, žloutky, mouku a nakonec zlehka vmícháme ostatní suroviny a skořici. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pomalu pečeme asi půl hodiny.
Upečený moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem a krájíme na plátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,548x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist