Tortila s masem a zeleninou
Suroviny
4 ks celozrnné tortily
1/2 pórku
2 červené papriky
4 plátky vepřového masa (kýta)
1 červená cibule
olej
sůl
grilovací koření
1 lžíce pikantního kečupu

Postup
Maso nakrájíme na proužky silné jako malíček. Přidáme k němu jednu lžíci grilovacího koření a jednu lžíci olivového oleje, promícháme. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na vrstvy. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka.
Tortily předehřejeme v troubě na plechu, stačí pár minut. Výhodné je, že jsou teplé všechny najednou a chvíli teplé i vydrží. Na pánvi na druhé lžíci oleje orestujeme maso, přidáme, pokrájenou zeleninu promícháme a také orestujeme. Osolíme a na závěr přidáme lžíci nebo dvě kečupu. Touto masovo-zeleninovou směsí plníme teplé tortily a podáváme.
Poznámka:
Toto jídlo má několik výhod. Je velmi rychlé a obsahuje málo tuku a hodně zeleniny. Navíc se dá pohodlně připravit i pro jednu či dvě osoby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,823x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tortila s masem a zeleninou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!