Kuře gordon bleu
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
4 plátky šunky
ementál nebo eidam
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej

Postup
Kuřecí maso vodorovně nařízneme a opatrně rozklepeme (nejlépe přes mikrotenový sáček). Maso z jedné strany osolíme, na rozklepané maso položíme kulatý plátek šunky a několik kousků sýra. Kuřecí plátek přeložíme napůl a můžeme ho sepnout párátky. Obalíme ho v trojobalu (hladká mouka, vajíčko, strouhanka) a usmažíme do zlatova (nejlépe ve fritéze).
Po vyjmutí položíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme šikmo přeříznutý na poloviny. Jako příloha se hodí brambory, čerstvá zelenina, plátek citrónu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,112x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře gordon bleu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!