Francouzský guláš
Suroviny
750 g hovězí kližky
40 g másla nebo 60 g sádla
1 větší cibule
1 lžička sladké papriky
lžička soli
špetka tlučeného kmínu
vývar z kostí na podlití
30 g hladké mouky
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce kaparů
2 lžíce červeného vína
citrónová kůra

Postup
Maso nakrájíme na větší kostky. Do kastrolu dáme máslo nebo sádlo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a osmažíme do růžova. Pak přidáme rovnou lžičku papriky, necháme na okamžik zasmažit a přidáme lehce osolené a opepřené maso. Ihned přidáme asi 4 lžíce vývaru, aby se cibule nepřipálila a paprika nezhořkla. Promícháme. Když tekutina vysmahne, zaprášíme lžící hladké mouky a necháme zasmažit. Stále mícháme a dáváme pozor, aby se to nepřipálilo. Pak teprve zalijeme vývarem a dusíme celkem asi hodinu a půl, až je maso měkké.
Ke konci přidáme zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali posekané kapary, 2 lžíce nesladkého červeného vína, půl lžičky nastrouhané citrónové kůry a lžičku hladké mouky. Za stálého míchání necháme guláš přejít několikrát varem, aby se mouka provařila. Asi po 10 minutách odstavíme.
Podáváme ho s rýží nebo s knedlíkem.
Poznámka: volně podle knížky Zlatá úsporná kuchařka Anuše Kejřové
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,940x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Francouzský guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!