Francouzský guláš

Suroviny

750 g hovězí kližky
40 g másla nebo 60 g sádla
1 větší cibule
1 lžička sladké papriky
lžička soli
špetka tlučeného kmínu
vývar z kostí na podlití
30 g hladké mouky
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce kaparů
2 lžíce červeného vína
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na větší kostky. Do kastrolu dáme máslo nebo sádlo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a osmažíme do růžova. Pak přidáme rovnou lžičku papriky, necháme na okamžik zasmažit a přidáme lehce osolené a opepřené maso. Ihned přidáme asi 4 lžíce vývaru, aby se cibule nepřipálila a paprika nezhořkla. Promícháme. Když tekutina vysmahne, zaprášíme lžící hladké mouky a necháme zasmažit. Stále mícháme a dáváme pozor, aby se to nepřipálilo. Pak teprve zalijeme vývarem a dusíme celkem asi hodinu a půl, až je maso měkké.

Ke konci přidáme zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali posekané kapary, 2 lžíce nesladkého červeného vína, půl lžičky nastrouhané citrónové kůry a lžičku hladké mouky. Za stálého míchání necháme guláš přejít několikrát varem, aby se mouka provařila. Asi po 10 minutách odstavíme.

Podáváme ho s rýží nebo s knedlíkem.

Poznámka: volně podle knížky Zlatá úsporná kuchařka Anuše Kejřové

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,572x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Francouzský guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist