Špíz plzeňského sládka
Suroviny
750 g vepřové kýty
sůl
mletý pepř
150 g slaniny
200 g cibule
150 g feferonek
150 ml piva
olej

Postup
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Na špejli napichujeme střídavě plátky masa, slaniny, cibule a plátky (nebo celé menší) feferonky. Takto připavené špízy narovnáme do pekáčku, zalijeme pivem a necháme v chladu proležet.
Špízy opékáme na oleji a přeléváme troškou výpeku.
Příloha: opečené brambory nebo hranolky, zelenina
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,908x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špíz plzeňského sládka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!