Chřestová polévka

Suroviny

200 g čerstvého chřestu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml smetany
špetka muškátového květu
1 žloutek
sůl
1,4 l vody
petrželka
rohlíky
máslo
olej

recept nemá fotografii

Postup

Očištěný a opraný chřest nakrájíme na špalíčky. Vhodíme do vařící vody, uvaříme do měkka a vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem z chřestu, promícháme a povaříme asi tak 20 minut. Polévku okořeníme muškátovým květem, osolíme a zalijeme smetanou ve které jsme rozšlehali žloutek. Promícháme a nakonec do polévky vrátíme uvařený chřest. Prohřejeme, ale už dál nevaříme. Podle potřeby dosolíme a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku podáváme s nakrájenými plátky rohlíků, které jsme osmahli na másle a oleji.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,515x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chřestová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist