Zatloukané řízky

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovice
2 vejce
strouhanka
sůl
mletý pepř
drcený kmín
olej
200 ml smetany ke šlehání

recept nemá fotografii

Postup

Plátky krkovice opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do obou stran masa vklepeme paličkou na maso jemnou strouhanku. Nejjednodušší je, když naklepáváme maso na prkénku s tenkou vrstvou strouhanky, kterou podle potřeby doplňujeme. Strouhanku tedy do masa tzv. zatloukáme, proto jde o zatloukané řízky. Řízky pak obalíme v rozšlehaném vajíčku, do kterého jsme přidali sůl a mletý kmín. Po obou stranách je opečeme na oleji, vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou ke šlehání. Zapékáme asi 15 minut, ne déle. Maso by mělo zůstat pěkně šťavnaté.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší, samozřejmě se jako příloha hodí i čerstvá zelenina nebo zeleninový salát podle sezóny.

Poznámka:
Maso z krkovičky obsahuje více tuku, tuhle pochoutku budou spíše vyhledávat muži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 341x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zatloukané řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist