Zatloukané řízky
Suroviny
4 plátky z vepřové krkovice
2 vejce
strouhanka
sůl
mletý pepř
drcený kmín
olej
200 ml smetany ke šlehání

Postup
Plátky krkovice opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do obou stran masa vklepeme paličkou na maso jemnou strouhanku. Nejjednodušší je, když naklepáváme maso na prkénku s tenkou vrstvou strouhanky, kterou podle potřeby doplňujeme. Strouhanku tedy do masa tzv. zatloukáme, proto jde o zatloukané řízky. Řízky pak obalíme v rozšlehaném vajíčku, do kterého jsme přidali sůl a mletý kmín. Po obou stranách je opečeme na oleji, vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou ke šlehání. Zapékáme asi 15 minut, ne déle. Maso by mělo zůstat pěkně šťavnaté.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší, samozřejmě se jako příloha hodí i čerstvá zelenina nebo zeleninový salát podle sezóny.
Poznámka:
Maso z krkovičky obsahuje více tuku, tuhle pochoutku budou spíše vyhledávat muži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,029x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zatloukané řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!