Zatloukané řízky

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovice
2 vejce
strouhanka
sůl
mletý pepř
drcený kmín
olej
200 ml smetany ke šlehání

recept nemá fotografii

Postup

Plátky krkovice opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do obou stran masa vklepeme paličkou na maso jemnou strouhanku. Nejjednodušší je, když naklepáváme maso na prkénku s tenkou vrstvou strouhanky, kterou podle potřeby doplňujeme. Strouhanku tedy do masa tzv. zatloukáme, proto jde o zatloukané řízky. Řízky pak obalíme v rozšlehaném vajíčku, do kterého jsme přidali sůl a mletý kmín. Po obou stranách je opečeme na oleji, vložíme do zapékací misky a zalijeme smetanou ke šlehání. Zapékáme asi 15 minut, ne déle. Maso by mělo zůstat pěkně šťavnaté.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší, samozřejmě se jako příloha hodí i čerstvá zelenina nebo zeleninový salát podle sezóny.

Poznámka:
Maso z krkovičky obsahuje více tuku, tuhle pochoutku budou spíše vyhledávat muži.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,165x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zatloukané řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist