Medová roláda s jahodami
Suroviny
4 žloutky
4 bílky
1 celé vejce
100 g moučkového cukru
100 g tekutého medu
160 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
Náplň:
300 g čerstvých jahod
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink bez vaření
1 ztužovač šlehačky
Postup
Čtyři žloutky plus jedno celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do husté pěny. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme se sodou a střídavě se sněhem ji lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečlivě uhladíme, aby bylo po celém plechu stejné vysoké. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C, pozor, díky medu bude těsto tmavší než běžný piškot. Ještě horký plát upečeného těsta stočíme i s papírem do tvaru rolády a necháme zchladnout.
Většinu jahod nakrájíme na menší kousky (část necháme stranou na ozdobení rolády). Jahody dáme do větší misky, kterou můžeme pevně uzavřít víčkem. Přidáme smetanu, pudink i ztužovat, misku zavřeme a třeseme s ní tak dlouho, až vznikne kompatkní pevná hmota.
Roládu opatrně rozvineme (současně odstraňujeme papír)) a potřeme ji krémem. Zbylé jahody nakrájíme na větší kousky a posypeme na povrch krému. Roládu znovu zabalíme a dáme alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.
Před podáváním ji můžeme lehce pocukrovat, krájíme ji na plátky. Jahody v krému vytvářejí krásnou barevnou mozaiku.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,500x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Medová roláda s jahodami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

