Lívance se žahourem

Suroviny

Na lívance:
1 l mléka
600 g polohrubé mouky />2 lžíce cukru
1 kostka droždi
2 vejce
špetka soli
2 lžíce rozehřátého másla

Žahour:
500 g borůvek
100 ml vody
50 g moučkového cukru
kousek másla
mletá skořice
200 ml smetany
1 lžička Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Z několika lžic vlahého mléka, trochu cukru a trochu mouky a rozdrobeného droždí umícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
Potom přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme těsto a necháme asi 30 minut kynout. Lívanečník vymažeme olejem a smažíme na něm lívance z obou stran do červena.

Příprava žahouru:
Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme vodu a máslo a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme cukr, skořici a vmícháme smetanu se Solamylem. Vaříme dokud omáčka nezhoustne.

Lívance servírujeme se žahourem, zdobíme kopečkem zakysané smetany.

Poznámka:
Tato pochoutka je vhodná pro malé mlsouny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,161x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance se žahourem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist