Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Suroviny

uzena krkovice
olej
4 lžíce hladké mouky
7 lžic švestkových povidel
několik vypeckovaných švestek naložených v rumu
5 kostek cukru
1 lžička mleté skořice
citronová kůra asi 3 krat2 cm

recept nemá fotografii

Postup

Uzenou krkovičku omyjeme a povaříme.
Do kastrolu nalijeme olej, přisypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Poté ji zalijeme asi 1 litrem studené vody, pečlivě umícháme, aby nevynikly hrudky, přidáme vypeckované švestky v rumu, kostky cukru, špetku soli a mleto skořici a stále mícháme. Až svestková omáčka ztmavne a zhoustne, přidáme citrónovou kůru a několik minut v omáčce povaříme. Pak ji vyjmeme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky a servírujem na talíři přelité omáčkou společně s bramborovým knedlíkem. Zdobíme čerstvou petrželkou.
Švestkovu omáčku můžeme podávat také v podobě dipu ke grilovanému masu, skvěle se hodí k bramborovým šiškám a lze ji použít také ke kaprovi načerno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,218x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzená krkovice se švestkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist