Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
Suroviny
uzena krkovice
olej
4 lžíce hladké mouky
7 lžic švestkových povidel
několik vypeckovaných švestek naložených v rumu
5 kostek cukru
1 lžička mleté skořice
citronová kůra asi 3 krat2 cm

Postup
Uzenou krkovičku omyjeme a povaříme.
Do kastrolu nalijeme olej, přisypeme hladkou moukou a umícháme světlou jíšku. Poté ji zalijeme asi 1 litrem studené vody, pečlivě umícháme, aby nevynikly hrudky, přidáme vypeckované švestky v rumu, kostky cukru, špetku soli a mleto skořici a stále mícháme. Až svestková omáčka ztmavne a zhoustne, přidáme citrónovou kůru a několik minut v omáčce povaříme. Pak ji vyjmeme.
Uvařené maso nakrájíme na plátky a servírujem na talíři přelité omáčkou společně s bramborovým knedlíkem. Zdobíme čerstvou petrželkou.
Švestkovu omáčku můžeme podávat také v podobě dipu ke grilovanému masu, skvěle se hodí k bramborovým šiškám a lze ji použít také ke kaprovi načerno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,364x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Uzená krkovice se švestkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!