Vepřová pečeně "zebra"

Suroviny

1 kg vepřové kýty
150 g anglické slaniny
1 pálivá paprika (feferonka)
1 malá cibule
1 lžička zeleného pepře
2 stroužky česneku
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Na toto jídlo je třeba si koupit vhodný kus vepřové kýty - musí to být jeden celistvý kus. Do opláchnutého a osušeného masa uděláme rovnoběžné hluboké zářezy tak, jakobychom krájeli silné plátky masa, ale nedokrojíme. Pokud vám to není jasné, klikněte na velkou fotografii a uvidíte, jak to má vypadat.
Plátky anglické slaniny potřeme prolisovaným česnekem a posypeme hrubě rozemletým zeleným pepřem. Do každého zářezu vložíme plátek slaniny, proužek pálivé papriky a plátek cibule. Maso na povrchu osolíme
Takto naplněnou vepřovou kýtu svážeme kuchyńským provázkem. Po všech stranách osmahneme na tuku a dáme péct do trouby. Podle potřeby podléváme (výpekem, vodou, vývarem). Zpočátku pečeme prudce, asi po půl hodině dopékáme volněji. Když je maso měkké, vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a odstraníme provázek. Nakrájíme na plátky kolmo k naplněným zářezům.
Jako přiloha jsou vhodné různě upravené brambory a okurkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,140x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně "zebra"


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist