Rizoto s masem a houbami
Suroviny
2 sáčky rýže
4 kachní nebo 2 krůtí krky
hrst nakrájených hub
3 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce mražené kukuřice
2 cibule
4 hřebíčky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
lžička mleté papriky
sůl
olej
nastrouhaný sýr

Postup
Krky omyjeme a dáme vařit do osolené vody s novým kořením a pepřem. Rýži v sáčcích uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Přidáme k ní 1 oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Přidáme obrané maso z krků, očištěné a pokrájené houby. Okořeníme paprikou, přidáme hrášek a kukuřici a vše podusíme. Nakonec smícháme rýži s masovou směsí a podle potřeby dosolíme nebo okořeníme.
Podáváme sypané nastrouhaným sýrem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,402x
5.83 (počet: 6)
5.83
6
10
Komentáře receptu Rizoto s masem a houbami
| starej pardál: | Thursday, July 8, 2010 |
| Rýže vařená nebo dušená smíchaná s čímkoli zůstane rýží smíchanou s něčím. Skutečné rizoto se dusí, nejlépe v troubě, zároveň s ostatními ingrediencemi. Ty se ovšem musí většinou předem tepelně upravit. | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

