Rizoto s masem a houbami

Suroviny

2 sáčky rýže
4 kachní nebo 2 krůtí krky
hrst nakrájených hub
3 lžíce mraženého hrášku
3 lžíce mražené kukuřice
2 cibule
4 hřebíčky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
lžička mleté papriky
sůl
olej
nastrouhaný sýr

ukázka receptu Rizoto s masem a houbami
Posunovut vlevo
ukázka receptu Rizoto s masem a houbami
Posunout vpravo

Postup

Krky omyjeme a dáme vařit do osolené vody s novým kořením a pepřem. Rýži v sáčcích uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Přidáme k ní 1 oloupanou cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky. Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Přidáme obrané maso z krků, očištěné a pokrájené houby. Okořeníme paprikou, přidáme hrášek a kukuřici a vše podusíme. Nakonec smícháme rýži s masovou směsí a podle potřeby dosolíme nebo okořeníme.
Podáváme sypané nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,028x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.83 (počet: 6) 5.83 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rizoto s masem a houbami

starej pardál: Thursday, July 8, 2010
Rýže vařená nebo dušená smíchaná s čímkoli zůstane rýží smíchanou s něčím. Skutečné rizoto se dusí, nejlépe v troubě, zároveň s ostatními ingrediencemi. Ty se ovšem musí většinou předem tepelně upravit.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist