Pagačky s bramborami
Suroviny
500 g hladke mouky
500 g vařených brambor ve slupce
20 g droždí
1 vejce
2 lžičky soli
200 ml mléka
100 ml oleje
125 g másla
Postup
Do mísy prosijeme hladkou mouku, uděláme do ní důlek a do něj nadrobíme droždí. Posypeme trochu cukrem a zalijeme vlahým mlékem. Počkáme, až vzejde kvásek. Potom přidáme celá vejce, olej, sůl a vypracujeme těsto. Necháme ho asi jednu hodinu kynout.
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozválíme, na těsto rozložíme nastrouhané brambory a na ně nastrouháme máslo. Těsto přeložíme a necháme asi 20 minut kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 7 mm a skleničkou z něj vykrajujeme pagáče. Dáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem, kmínem nebo lněným semínkem. Pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200 st. C.
Poznámka:
Dají se i zamrazit. Potom stačí dát do mikrovlnky nebo do trouby a jsou jako čerstvé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,259x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pagačky s bramborami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!