Pečený karamelový ananas

Suroviny

1 velký zralý ananas
80 g másla
100 g cukru
150 ml ananasového džusu
250 g kysané smetany
čerstvá máta

recept nemá fotografii

Postup

Na pánvi rozpustíme cukr, je lepší ho nemíchat, jen s ním pohybovat, než se zahřeje. Když začne cukr karamelizovat, přidáme máslo. Jakmile se rozpustí,
přilijeme džus. Vše divoce bublá, necháme jen na mírném příkonu tepla a odvaříme na zahoustlou karamelovou omáčku.
Ananas oloupeme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka. Ta opečeme na suché pánvi do zlatova. Na talíři ještě horká kolečka ananasu přelijeme karamelovou omáčkou a ozdobíme smetanou s nasekanou mátou.
Tento karamelový ananas lze také kombinovat se zmrzlinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,192x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 3.00 (počet: 1) 3.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený karamelový ananas


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist