Celozrnný chléb s rozinkami a ořechy

Suroviny

300 g celozrnné mouky
200 g hladké pšeničné mouky
4 lžíce rozinek
4 lžíce sekaných vlašských ořechů
20 g másla
320 ml vody
20 g čerstvého droždí
2 lžíce cukru
2 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Může chladnout i na dně nádoby v pekárně. Do misky si dáme asi 4 lžíce z již odměřené vlahé vody, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme čerstvé droždí. Po chvilce začnou kvasnice ožívat a vytvoří se kvásek. Do pekárny nalijeme zbytek připravené vlahé vody, nasypeme obojí mouku (hladkou prosijeme, aby se provzdušnila). Přidáme druhou lžíci cukru, sůl a do mouky mimo sůl nalijeme kvásek.
Pekárnu zapneme na program "celozrnný chléb". Chvíli po zapnutí zkontrolujeme, zda má těsto správnou konzistenci (je-li příliš tuhé, přidáme trochu vlahé vody, je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky).
Když zazní signál, přidáme do pekárny nasekané ořechy a propláchnuté a oschnuté rozinky.

Hodnocení: Chléb je nejlepší čerstvý, ostatně jako každý chléb. I přes obsah rozinek ho klidně můžete podávat v kombinaci se slanými pokrmy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,414x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celozrnný chléb s rozinkami a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist