Vepřová pečeně na pivě
Suroviny
750 g vepřové plece
2 lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžíce drceného kmínu
2 stroužky česneku
200 ml světlého piva
1 velká mrkev
kousek celeru
nastrouhaná chlebová kůrka
sůl
mletý pepř
zázvor
Postup
Maso opláchneme, osušíme, po všech stranách osolíme a opepříme. V kastrolu na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci drceného kmínu, prolisovaný česnek a promícháme. Vložíme maso a po obou stranách opečeme. Zalijeme polovinou připraveného piva, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Podle potřeby podléváme zbytkem piva a případně maso otočíme.
Když je maso poloměkké, přidáme k němu na hranolky nakrájenou mrkev a celer a nasypeme nastrouhanou chlebovou kůrku. Pod pokličkou necháme v troubě, až je maso měkké. Pak pokličku sejmeme, maso potřeme pivem a necháme v troubě chvíli zčervenat. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu dochutíme solí, pepřem a špetkou zázvoru.
Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborovými špalíčky či s chlupatými knedlíky. (Zbytek piva samozřejmě dopijeme).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,784x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně na pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!