Vepřová pečeně na pivě

Suroviny

750 g vepřové plece
2 lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžíce drceného kmínu
2 stroužky česneku
200 ml světlého piva
1 velká mrkev
kousek celeru
nastrouhaná chlebová kůrka
sůl
mletý pepř
zázvor

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme, po všech stranách osolíme a opepříme. V kastrolu na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci drceného kmínu, prolisovaný česnek a promícháme. Vložíme maso a po obou stranách opečeme. Zalijeme polovinou připraveného piva, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Podle potřeby podléváme zbytkem piva a případně maso otočíme.

Když je maso poloměkké, přidáme k němu na hranolky nakrájenou mrkev a celer a nasypeme nastrouhanou chlebovou kůrku. Pod pokličkou necháme v troubě, až je maso měkké. Pak pokličku sejmeme, maso potřeme pivem a necháme v troubě chvíli zčervenat. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu dochutíme solí, pepřem a špetkou zázvoru.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborovými špalíčky či s chlupatými knedlíky. (Zbytek piva samozřejmě dopijeme).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,528x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist