Vepřová pečeně na pivě

Suroviny

750 g vepřové plece
2 lžíce sádla
1 velká cibule
1 lžíce drceného kmínu
2 stroužky česneku
200 ml světlého piva
1 velká mrkev
kousek celeru
nastrouhaná chlebová kůrka
sůl
mletý pepř
zázvor

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme, po všech stranách osolíme a opepříme. V kastrolu na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžíci drceného kmínu, prolisovaný česnek a promícháme. Vložíme maso a po obou stranách opečeme. Zalijeme polovinou připraveného piva, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Podle potřeby podléváme zbytkem piva a případně maso otočíme.

Když je maso poloměkké, přidáme k němu na hranolky nakrájenou mrkev a celer a nasypeme nastrouhanou chlebovou kůrku. Pod pokličkou necháme v troubě, až je maso měkké. Pak pokličku sejmeme, maso potřeme pivem a necháme v troubě chvíli zčervenat. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu dochutíme solí, pepřem a špetkou zázvoru.

Podáváme s bramborovým knedlíkem, bramborovými špalíčky či s chlupatými knedlíky. (Zbytek piva samozřejmě dopijeme).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,784x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist