Lokše s mákem a povidly

Suroviny

600 g brambor¨
1 vejce
špetka soli
200 g hladké mouky
2 lžíce sádla
150 g švestkových povidel
100 g mletého máku
3 lžíce moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Brambory ve slupce si uvaříme předem, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim mouku, vejce a sůl a zpracujeme vše rukama na hladké těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, protože při
dlouhém zpracování řídne. Těsto vyklopíme z misky na pomoučený vál, vytvoříme z něj váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Z nich vytvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky. Ty opékáme na sucho na pánvi.
Dozlatova opečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, potom je potřeme povidly a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem. Lokše srolujeme jako palačinky a na talíři můžeme posypat zbylým mákem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,915x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lokše s mákem a povidly


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist