Fazolky na smetaně
Suroviny
500 g čerstvých nebo 1 sáček mražených fazolek
2 lžíce másla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu
200 ml zakysané smetany
vývar
1 lžička cukru
1 lžička octa
sůl
Postup
Čerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme vodou a necháme opakat. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, zamícháme a přilijeme 500 ml vody, přidáme masox a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky a uvaříme je doměkka. Do smetany po lžičkách (aby se nesrazila) vmícháme horký vývar a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Dochutíme cukrem, octem a podle potřeby osolíme.
Příloha: vařené brambory a sázená vejce (v sekci Bezmasá jídla - Pokrmy z vajec)
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9,060x
Komentáře receptu Fazolky na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!