Fazolky na smetaně

Suroviny

500 g čerstvých nebo 1 sáček mražených fazolek
2 lžíce másla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu
200 ml zakysané smetany
vývar
1 lžička cukru
1 lžička octa
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Čerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme vodou a necháme opakat. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, zamícháme a přilijeme 500 ml vody, přidáme masox a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky a uvaříme je doměkka. Do smetany po lžičkách (aby se nesrazila) vmícháme horký vývar a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Dochutíme cukrem, octem a podle potřeby osolíme.
Příloha: vařené brambory a sázená vejce (v sekci Bezmasá jídla - Pokrmy z vajec)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9,060x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.44 (počet: 9) 7.44 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazolky na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist