Celoroční kvašáky
Suroviny
okurky
cukety
sůl

Postup
Připravíme si sklenice 0,7 l, do kterých naskládáme okurky rozkrojené na polovinu a mezi okurky vložíme malé cukety. Proložíme koprem.
V hrnci převaříme vodu se solí (na 1 litr přijde 40 g soli). Okurky přelijeme slanou vodou co nejteplejší. Během hodiny doplníme vodu až po okraj, zavíčkujeme a uložíme do sklepa. Nejlepší jsou až za měsíc, ale dají se jíst i v zimě aždo jara. Někdy se voda zakalí, ale to nevadí. Kvašáky vydrží, dokud se nesnědí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,465x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Celoroční kvašáky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!