Celoroční kvašáky

Suroviny

okurky
cukety
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme si sklenice 0,7 l, do kterých naskládáme okurky rozkrojené na polovinu a mezi okurky vložíme malé cukety. Proložíme koprem.
V hrnci převaříme vodu se solí (na 1 litr přijde 40 g soli). Okurky přelijeme slanou vodou co nejteplejší. Během hodiny doplníme vodu až po okraj, zavíčkujeme a uložíme do sklepa. Nejlepší jsou až za měsíc, ale dají se jíst i v zimě aždo jara. Někdy se voda zakalí, ale to nevadí. Kvašáky vydrží, dokud se nesnědí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,825x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celoroční kvašáky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist