Celoroční kvašáky
Suroviny
okurky
cukety
sůl
Postup
Připravíme si sklenice 0,7 l, do kterých naskládáme okurky rozkrojené na polovinu a mezi okurky vložíme malé cukety. Proložíme koprem.
V hrnci převaříme vodu se solí (na 1 litr přijde 40 g soli). Okurky přelijeme slanou vodou co nejteplejší. Během hodiny doplníme vodu až po okraj, zavíčkujeme a uložíme do sklepa. Nejlepší jsou až za měsíc, ale dají se jíst i v zimě aždo jara. Někdy se voda zakalí, ale to nevadí. Kvašáky vydrží, dokud se nesnědí.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,286x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Celoroční kvašáky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

