Svíčková dle Lenky

Suroviny

750 g zadního hovězího masa
50 g špeku
2 cibule
2 mrkve
čtvrtka celeru
2 petržele
šťáva z 1 citronu
2 lžíce sádla
2 lžíce cukru
1 litr vody
200 ml smetany
200 ml smetany ke šlehání
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Všechnu zeleninu očistíme, z části kořenové zeleniny uděláme klínky na prošpikování masa, zbytek pokrájíme. Hovězí maso prošpikujeme klínky špeku a zeleniny. Na sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme. Maso opečeme ze všech stran. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zakápneme citrónovu šťávou, přidáme všechno koření a podlijeme vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a necháme tam dvě hodiny.
Po vyjmutí z trouby dáme maso trochu zchladnout a potom pokrájíme na plátky. Vyjmeme také všechno koření a zeleninu rozmixujeme. Zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec přimícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání a vypneme. Omáčkou na talíři částečně přelijeme maso, ozdobíme kompotovanými brusinkami. Jako přílohu použijeme houskový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,367x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svíčková dle Lenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist