Svíčková dle Lenky
Suroviny
750 g zadního hovězího masa
50 g špeku
2 cibule
2 mrkve
čtvrtka celeru
2 petržele
šťáva z 1 citronu
2 lžíce sádla
2 lžíce cukru
1 litr vody
200 ml smetany
200 ml smetany ke šlehání
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl

Postup
Všechnu zeleninu očistíme, z části kořenové zeleniny uděláme klínky na prošpikování masa, zbytek pokrájíme. Hovězí maso prošpikujeme klínky špeku a zeleniny. Na sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme. Maso opečeme ze všech stran. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zakápneme citrónovu šťávou, přidáme všechno koření a podlijeme vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a necháme tam dvě hodiny.
Po vyjmutí z trouby dáme maso trochu zchladnout a potom pokrájíme na plátky. Vyjmeme také všechno koření a zeleninu rozmixujeme. Zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec přimícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání a vypneme. Omáčkou na talíři částečně přelijeme maso, ozdobíme kompotovanými brusinkami. Jako přílohu použijeme houskový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,572x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Svíčková dle Lenky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!