Králík pečený na divoko

Suroviny

4 stehna z králíka
500 g vařeného uzeného bůčku
300 g cibule
1 palička česneku
100 ml borovičky nebo ginu
100 ml oleje
několik bobkových listů
mleté nové koření
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí stehna odblaníme, vykostíme a lehce osolíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme k němu olej, borovičku (nebo gin), mleté nové koření a mletý pepř. Promícháme a touto směsí králičí stehna potřeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na dno pekáčku. Na cibuli rozložíme králičí maso a mezi něj vložíme bobkové listy. Vrchní vrstvu tvoří na plátky nakrájený bůček. Takto připravené maso zakryjeme potravinářskou fólií (nebo pokličkou) a necháme marinovat do druhého dne.
Odkytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme asi hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou (případně podlijeme vodou). Ke konci pečení odhrneme plátky bůčku stranou a dopečeme do zlatova i králičí maso.

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,923x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík pečený na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist