Králík pečený na divoko

Suroviny

4 stehna z králíka
500 g vařeného uzeného bůčku
300 g cibule
1 palička česneku
100 ml borovičky nebo ginu
100 ml oleje
několik bobkových listů
mleté nové koření
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí stehna odblaníme, vykostíme a lehce osolíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme k němu olej, borovičku (nebo gin), mleté nové koření a mletý pepř. Promícháme a touto směsí králičí stehna potřeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která rozložíme na dno pekáčku. Na cibuli rozložíme králičí maso a mezi něj vložíme bobkové listy. Vrchní vrstvu tvoří na plátky nakrájený bůček. Takto připravené maso zakryjeme potravinářskou fólií (nebo pokličkou) a necháme marinovat do druhého dne.
Odkytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme asi hodinu. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou (případně podlijeme vodou). Ke konci pečení odhrneme plátky bůčku stranou a dopečeme do zlatova i králičí maso.

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,535x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík pečený na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist