Jablečné čatní

Suroviny

500 g nakyslých jablek
1 červená cibule
60 g hnědého cukru
60 g rozinek
50 ml vinného octa
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného černého pepře
3 hřebíčky

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do kastrolu se silným dnem. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou červenou cibuli, vinný ocet, promícháme a podusíme pod pokličkou asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit). Potom přidáme rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru, nové koření, mletý pepř a hřebíčky, důkladně promícháme a znovu dusíme pod pokličkou dalších 35 minut.
Hotové čatní, ještě horké naplníme do čistých skleniček, uzavřeme je a po vychladnutí uložíme v chladničce.
Poznámka:
Čatní se používá jako příloha k masům. V chladničce vydrží asi 2 týdny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,737x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečné čatní


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist