Valašská kyselica

Suroviny

500 g kysaného zelí
4 větší brambory
50 g sušených hub
1 bujonová zeleninová kostka
1 zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
kmín
sůl
mletý pepř
šlehačka na zdobení

recept nemá fotografii

Postup

Sušené houby nejdřív namočíme do vody alespoň na hodinu.

Kysané zelí pokrájíme, pokud je nakrájené na hrubo. Přidáme k němu rozdrobenou bujónovou kostku, kmín, sůl, mletý pepř a namočené houby (bez vody). Vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelí měkké. Mouku vmícháme do zakysané smetany, přidáme k polévce a povaříme, až polévka zhoustne.

Mezitím si zvlášť uvaříme v osolené vodě s kmínem brambory nakrájené na kostičky. Slijeme z nich část vody a zbytek přidáme do zelného základu. Vše promícháme.

Na talíři ozdobíme kopečkem šlehačky (může být i ve spreji).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,230x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Valašská kyselica


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist