Valašská kyselica
Suroviny
500 g kysaného zelí
4 větší brambory
50 g sušených hub
1 bujonová zeleninová kostka
1 zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky
kmín
sůl
mletý pepř
šlehačka na zdobení
Postup
Sušené houby nejdřív namočíme do vody alespoň na hodinu.
Kysané zelí pokrájíme, pokud je nakrájené na hrubo. Přidáme k němu rozdrobenou bujónovou kostku, kmín, sůl, mletý pepř a namočené houby (bez vody). Vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelí měkké. Mouku vmícháme do zakysané smetany, přidáme k polévce a povaříme, až polévka zhoustne.
Mezitím si zvlášť uvaříme v osolené vodě s kmínem brambory nakrájené na kostičky. Slijeme z nich část vody a zbytek přidáme do zelného základu. Vše promícháme.
Na talíři ozdobíme kopečkem šlehačky (může být i ve spreji).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,230x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Valašská kyselica
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!